Alversund Handverksbryggeri

Vi ble etablert i desember 2014 og startet vår produksjon i 2015. Bryggeriet er drevet av lidenskap og entusiasme for lokalprodusert handverksøl.

Vi har våre produksjonslokaler i en gammel låve i Alversund tilpasset vår størrelse. Det er litt trangt om plassen til tider, men det veies opp med god organisering og moderne og trivelige lokaler.

Vårt bryggverk er en Speidel Braumeister 200 liter, og vi gjærer våre øl i  Speidel 240 liter ståltanker. Alle våre øl blir deretter tappet til fat og tvangskarbonert før de flaskes ved bruk av mottrykksfylling.
Vi har en streng kvalitetskontroll på våre produkter hele veien fra innkjøp av ingredienser til ferdig produkt.

Vi tapper vårt øl på 330 ml longneck flasker som leveres til butikker, restauranter og ølutsalg på vestlandet og østlandet.

Under noen bilder fra vårt bryggeri og bryggeprosess.

Bryggverk

Vårt bryggverk; Speidel Braumeister 200L. Her brygger vi øl med høy presisjon og konsistente resultater.

Maltmølle med malt

Kverning av malt

Malten kvernes like før den skal benyttes til mesking. Kverningen av malt hjelper enzymene til mer effektiv omdannelse av stivelse.

Innmesk

Innmesking

Malten tilsettes og blandes godt inn i vann som er forvarmet til ønsket mesketemperatur.

Mesking

Mesking er den første delen av selve ølbryggingen. Her skjer det en konvertering av stivelsen i malten til gjærbart sukker. 

Bryggverk med maltrør etter mesking

Fjerne malt

Etter mesking fjernes maltrøret med all malten og vørteren kokes og får tilsetninger av humle på bestemte tidspunkt under kok.

Trillebår med mask

Mask

Den brukte malten som nå heter mask, blir benyttet som dyrefor på gården bryggeriet befinner seg på. En bærekraftig løsning!

Gjæringskar

Gjæring

Etter kok blir vørter pumpet over til våre Speidel 240L gjæringskar i stål. Gjæringsprosessen tar ca. 14 dager.

Flushing av fat

Vask og desinfisering

Etter en grundig vasking av alle fat, fylles de til randen med desinfiserende næringsmiddelgodkjent skyllemiddel og deretter flushes tomme med Co2.
Dette fjerner all oksygen i fatene før vi fyller dem med øl via lukket overføring.

Overføring av ferdiggjæret øl til fat

Overføring til fat

Etter at ølet er ferdig gjæret blir det tappet til rengjorte og desinfiserte fat via lukket overføring.

Karbonering

Etter tapping til fat settes de i kjølerom og blir tvangskarbonert. Karboneringstiden tar ca. 4 til 5 dager. 

Falsker før fylling

Flasker

Flasker er desinfisert og klare for å fylles med handverksbrygg. En batch utgjør ca. 580 flasker som leveres til våre kunder.

Mottrykksfyllere

Flasking

Flaskingen av vårt handverksøl utføres med mottrykksfylling. Flaskene flushes med c02 for å fjerne oksygen i flaskene før ferdig karbonert øl fylles fra fat til flaske. Prosessen sikrer oksygenfri overføring til flaskene, som deretter korkes.